Educatie

Onderwijs

Aangezien de juiste kennis nodig is om onze religie volgens de soennah te praktiseren, verzorgt stichting as-Soennah al jarenlang wekelijkse lessen in het Arabisch en Nederlands. Verschillende onderwerpen komen aan de orde zoals caqiedah, fiqh, tafsier en nog veel meer. Deze lessen worden bezocht door broeders en zusters van jong tot oud. Ruim 10 docenten, verschillende lokalen, lesmateriaal en een administratiestaf worden vanuit de stichting beschikbaar gesteld om dit alles in goede banen te leiden. Voor meer informatie ga naar het onderwijs gedeelte van al-yaqeen.

Kinderonderwijs

Voor de jongsten in onze gemeenschap bieden we kinderonderwijs aan tijdens het weekend. Dit is speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Ons doel is om hen vertrouwd te maken met de basisprincipes van de islam en hen te helpen groeien in hun spirituele reis.

Om uw kind in te schrijven voor ons kinderonderwijsprogramma, kunt u een e-mail sturen naar m.boumenjal@as-soennah.nl. We moedigen ouders aan om hun kinderen aan te melden, zodat ze kunnen profiteren van deze waardevolle leerervaring en kunnen bijdragen aan hun islamitische opvoeding.

VrouwenOnderwijs

We bieden speciale educatieve programma’s voor vrouwen door vrouwen. Dit omvat onder andere memorisatie van de Koran, Arabische lessen en studies over de islam. We willen vrouwen de mogelijkheid bieden om hun kennis en begrip van de islam te verdiepen in een ondersteunende omgeving.