Da'wah

Al-Yaqeen

Binnen onze stichting is er een speciaal samengesteld team van vrijwilligers dat zich bezighoudt met het (redactionele en technische) beheer van Al-Yaqeen, een van de meest gerespecteerde Islamitische bronnen in Nederland. Al-Yaqeen is actief in het creëren van educatieve video’s, het organiseren van activiteiten en het verspreiden van betrouwbare informatie over de islam.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-08-26 om 02.01.08

Online

Onze online aanwezigheid is cruciaal om de boodschap van de islam te verspreiden naar een breed publiek. We gebruiken verschillende platforms, waaronder sociale media, om educatieve inhoud te delen en de dialoog over de islam te bevorderen.

Bekeerlingen

We verwelkomen jaarlijks meer dan 100 bekeerlingen tot de islam. Onze gemeenschap omvat mannen en vrouwen, jong en oud. We bieden ondersteuning en begeleiding aan nieuwe moslims om hen te helpen bij hun reis in de islam.

Activiteiten

Onze activiteiten omvatten een breed scala aan evenementen, waaronder jongerenavonden, lezingen, thema-avonden, conferenties, kinderactiviteiten en ouderendagen. Deze activiteiten zijn bedoeld om kennis te delen, gemeenschapsbanden te versterken en een platform te bieden voor zowel educatie als sociale interactie.

Dienstverlening

We bieden verschillende diensten aan, waaronder een telefoondienst, een informatiemailadres en spreekuren. Deze diensten zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden, ondersteuning te bieden en een bron van informatie te zijn voor degenen die onze hulp nodig hebben.