De Moskee

Het Moskeegebouw

Ons moskeegebouw beslaat 750 vierkante meters en heeft drie etages. Hier is ruimte voor een groot aantal mensen, inclusief een aparte vrouwenruimte. De moskee is dagelijks geopend vanaf het ochtendgebed (Fajr) tot het avondgebed (Isha).

Imam Abdessalam

Imam Abdessalam Belyazid Bouzid is al twee decennia lang onze toegewijde imam bij Moskee As-Soennah. Gedurende deze tijd heeft hij ons geleid in de dagelijkse gebeden en inspirerende vrijdagpreken gegeven.

Wat Imam Abdessalam bijzonder maakt, is zijn buitengewone stem en prachtige recitaties van de Koran. Zijn krachtige memorisatie van de Koran en zijn beheersing van verschillende recitatiestijlen hebben een diepgaande impact op onze gemeenschap gehad.

Tijdens de heilige maand Ramadan leidt Imam Abdessalam ook het Taraweeh-gebed, wat mensen vanuit verschillende plaatsen aantrekt.

Schermafbeelding
Gebeden

In onze moskee worden de vijf dagelijkse gebeden geleid volgens de islamitische tijden. Het gebed is een fundamenteel onderdeel van ons dagelijks leven.

Vrijdagpreek

Elke vrijdag verzamelen we ons voor het vrijdaggebed (Jumu'ah). De imam geeft een khutbah (preek) waarin hij relevante en inspirerende onderwerpen bespreekt die betrekking hebben op ons dagelijks leven.

Djanaazah

Het Djanaazah-gebed, ook bekend als het dodengebed. Bij Moskee As-Soennah bieden we deze gebeden aan om overleden broeders en zusters te eren en hen een waardig afscheid te geven volgens de voorschriften van de Islam.

Jaarlijks