Missie en Visie

Wie zijn wij

Stichting as-Soennah is op 5 februari 1990 opgericht door een groep jonge moslims die vanuit een wetenschappelijke benadering van de Islam geen genoegen wenste te nemen met culturele verwarringen over het Islamtische geloof. Zij wensten hun leven zin te geven aan de hand van een zuivere Islam.

Tot op heden is de stichting nog altijd gestoeld op deze wetenschappelijke benadering van het bestuderen van de grondslagen en bronnen van het islamitische geloof. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende islamitische instellingen binnen de regio Haaglanden en daarbuiten. Met wekelijks duizenden bezoekers vormen wij de spil van de islamitische gemeenschap binnen de regio Haaglanden. De stichting fungeert als maatschappelijk centrum dat vele activiteiten organiseert voor jong en oud. Daarnaast heeft de stichting een groot onderwijsdivisie en is er binnen de stichting een team dat zich bezighoudt met de website www.al-yaqeen.com.

Het nieuwe gebouw van stichting as-Soennah
Het nieuwe gebouw van stichting as-Soennah

Al-Yaqeen

Binnen de stichting is er een speciaal samengesteld team van vrijwilligers dat zich bezighoudt met het (redactionele en technische) beheer van een van de meest toonaangevende Islamitische websites van Nederland: www.al-yaqeen.com. Hierop worden onder meer columns, islamitisch-wetenschappelijke artikelen, lezingen, films en documentaires geplaatst.De website is niet alleen bedoeld om te voorzien in de informatiebehoefte van de islamitische gemeenschap in Nederland, ook voor niet-moslims biedt de website interessante informatie aan.