De afdelingen

Wekelijks zijn er tientalle mensen, zowel vrijwilligers als professionals, bezig om onze activiteiten vorm te geven. De afgelopen jaren zijn daar vele activiteiten bijgekomen en daarom hebben we de stichting opgedeeld in verschillende afdelingen.

Dacwah

Binnen de stichting is er een speciaal samengesteld team van vrijwilligers dat zich bezighoudt met het (redactionele en technische) beheer van een van de meest toonaangevende Islamitische websites van Nederland: www.al-yaqeen.com. Hierop worden onder meer columns, islamitisch-wetenschappelijke artikelen, lezingen, films en documentaires geplaatst.De website is niet alleen bedoeld om te voorzien in de informatiebehoefte van de islamitische gemeenschap in Nederland, ook voor niet-moslims biedt de website  interessante informatie aan.

Opvoeding

Stichting as-Soennah is ook actief op maatschappelijk gebied. Via haar afdeling Al-Hidayah richt as-Soennah zich op Zorg en Welzijn van onze gemeenschap en omgeving. Elke vrijdagavond organiseren onze vrijwilligers in buurthuis ‘De Burcht’ recreatieve thema-avonden voor jongeren, af en toe met iets educatiefs. Wekelijks wordt een bezoek gebracht aan De Schildershoek waarbij een praatje met ouderen wordt gemaakt en activiteiten met ze worden ondernomen. Al-Hidayah heeft ook een sociaal Loket, men kan hier terecht voor alle juridische en administratieve vraagstukken.

Onderwijs

Aangezien de juiste kennis nodig is om onze religie volgens de soennah te praktiseren, verzorgt stichting as-Soennah al jarenlang wekelijkse lessen in het Arabisch en Nederlands. Verschillende onderwerpen komen aan de orde zoals caqiedah, fiqh, tafsier en nog veel meer. Deze lessen worden bezocht door broeders en zusters van jong tot oud. Ruim 10 docenten, verschillende lokalen, lesmateriaal en een administratiestaf worden vanuit de stichting beschikbaar gesteld om dit alles in goede banen te leiden. Voor meer informatie ga naar het onderwijs gedeelte van al-yaqeen.